Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، ترکیه در جهت عدم کاهش ارزش پول خود دست به مجموعه‌ای از اقدام‌ها برای حمایت از اقتصاد خود زده است تا از رکود خارج شود.

ترکیه به منظور جذب سرمایه‌گذاران، نرخ بهره را کاهش داده تا به کمک اقتصاد منقبض این کشور آمده باشد. همینطور بانک مرکزی از بانک‌ها خواسته است تا در جهت حفظ ارزش پول ملی از خرید ارزهای خارجی ممانعت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بانک مرکزی ترکیه نرخ بهره را از میزان ۲۵ و نیم درصد به مقدار ۲۴ درصد کاهش داده است. این بانک اعلام کرده است در جهت حمایت از صنایع، نقدینگی قابل توجهی را به صنعت تزریق کرده است.

کارشناسان بیان کرده‌اند که «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه می‌تواند در اواخر سال جاری یا ابتدای سال آتی اوضاع اقتصادی ترکیه را بهبود ببخشد.

«اینان دمیر» کارشناس اقتصادی موسسه «نمورا» در این‌باره گفت: «در سه ماهه آتی شاهد نوسانات و عدم ثبات در بازار ترکیه خواهیم بود.»

اقتصاددانان معتقدند که سیاست‌های انبساطی می‌تواند پس از بحران‌های اخیر لیر به کمک اقتصاد ترکیه بیاید: ترکیه در شرایط کنونی بر سر یک دوراهی قرار گرفته است. سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و تشدید رکود یا اینکه سیاست‌های بازتری پیش گرفته شود که البته ممکن است ارزش لیر را با خطر روبه‌رو کند.

ترکیه قصد دارد با اقداماتی مانع کاهش ارزش لیر شود. یکی از این سیاست‌ها درخواست از بانک‌ها برای به تاخیر انداختن خرید ارزهای خارجی بود و دیگری اینکه عرضه اوراق قرضه و درخواست از شرکت‌های مالی برای خرید آن بود که می‌تواند برای مسولان کشور این امکان را فراهم کند که روی بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری کنند.

آمار سه ماهه اول سال حاکی از رشد تولید ناخالص داخلی  ترکیه است که نشان از خروج از تورم دارد. باید به این نکته توجه داشت که کاهش ارزش لیر به رقابت صادرکنندگان در این امر منجر شده است.

این در حالی است که بانک‌های ترکیه بعضا با سیاست‌های ناگهانی دولت مخالفت کرده‌اند و خواستار ثبات بیشتر ارزی در بازار شده‌اند اگر چه هنوز تاثیرات کاهش ارزش لیر بر تولید ناخالص داخلی در ماه های آتی مشخص نیست.

«اوگراس اولکو»  کارشناس موسسه اعتباری بین‌المللی در واشنگتن در این‌باره گفت: «در صورت کاهش بیشتر ارز لیر شاهد انقباض بیشتر بازار در سود آوری و کاهش اعتماد عمومی به این ارز خواهیم بود»

اقتصاددانان بر این باورند که دولت ترکیه باید میزان بدهی‌های خارجی خود را کاهش دهد و احتمال ضرر بانک‌ها را از نوسانات ارز کمتر کند. این امر مستلزم اقدامات سریع اردوغان و همینطور تمرکز اقتصاد این کشور بر صادرات است.

در اولین اقدام برای ایجاد اصلاحات اقتصادی وزیر اقتصاد ترکیه به تزریق چهار میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به بانک‌های دولتی می‌اندیشد تا در بخش‌های مسکن و انرژی سرمایه‌گذاری شود که به نیت افزایش فعالیت اقتصادی جامعه انجام خواهد گرفت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لیر بانک مرکزی ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۶۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است

فرماندار ماکو با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه در خصوص گمرک گوربولاق این کشور گفت: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

نادر کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه و رئیس اداره مدیریت مرزی این کشور در خصوص بررسی مسائل و مشکلات مرزی اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم و پییگری‌های استاندار آذربایجان‌غربی و دیدار اخیر با استاندار وان ارتقا سطح روابط دو کشور در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: توجه به توسعه تجارت و مراودات مرزی و تسهیل ترددهای مرزی از جمله سیاست‌هایی است که پیگیری می‌شود.

فرماندار ماکو با اشاره به کندی تردد در گمرک بازرگان گفت: عملیات ساختمانی در گمرک گوربولاق ترکیه موجب ایجاد مشکل برای مسافران و خودروهای باری شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه بازرگان بزرگ‌ترین گمرک زمینی کشور بوده و سالانه بیش از یک میلیون نفر مسافر از این گمرک تردد می‌کنند، تصریح کرد: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

وی مدیریت سیل در نواحی مرزی را نیز یکی از محورهای این دیدار بیان کرد و ادامه داد: سیل روستای سوریک یکی از موارد مورد بحث دیگر بود که دیواره مرزی ترکیه عامل آن تشخیص داده شده است که در این جلسه مطرح شد.

کاظمی عنوان کرد: به طرف مقابل گفته شد که در چندین نقطه از دیواره مرزی ترکیه آبراهه‌هایی برای پیشگیری از وقوع سیل پیش‌بینی شود.

کد خبر 749206

دیگر خبرها

  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • سرمایه‌گذاری در زنجیره ارزش مازندران افزایش پیدا کند
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • شاه کلید مهار تورم
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • واکنش بانک مرکزی به اظهارات میرسلیم/ عقل سلیم چه می‌گوید؟
  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • کاهش نقدینگی و تورم با تمرکز بانک مرکزی در حوزه ریال
  • امضای ۱۸ تفاهم‌نامه بین استان فارس و هیئت‌های خارجی
  • انعقاد ۳۱ تفاهم‌نامه داخلی و خارجی بر مبنای توانمندی‌های فارس در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴