Web Analytics Made Easy - Statcounter

تبلیغات خرید مسکن در کشورهای همسایه هر کسی را ممکن است وسوسه ‌کند تا شانسش را برای سرمایه گذاری در این کشورها امتحان کند. بعضی از ایرانی ها هم در چند سال گذشته برای سرمایه گذاری به سراغ برخی از این کشورها رفته که یکی از آن ها ترکیه است. اما این روزها این کشور از لحاظ اقتصادی حال و روز خوبی ندارد و پول این کشور در حال از دست دادن ارزشش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کمتر شدن ارزش لیر به معنی کم شدن ارزش سرمایه ای است که ایرانی ها در این کشور به عنوان مسکن خریداری کرده اند. در این گزارش می خواهیم از میزان ضرر افرادی که حداقل در یک سال اخیر در این کشور مسکن خریده اند بنویسیم. در ضمن به این موضوع هم پرداخته ایم که اگر همین دوستان در کشور سرمایه گذاری می کردند می توانستند چقدر بیشتر سود ببرند. پس اگر قصد دارید در خارج از کشور ملکی بخرید حتما قبل از هر اقدامی این گزارش را بخوانید.

هیجان خرید ایرانی املاک ترکیه از کی شروع شد؟

ماجرا از این قرار است که برخی از مردم با توجه به وضعیت اقتصادی نامطلوب کشور، سرمایه‌های خود را برداشته و برای سرمایه‌گذاری به ترکیه برده‌اند و براساس آماری که ترکیه اعلام کرده امروز ایرانیان اولین خریداران املاک این کشور محسوب می‌شوند و گوی سبقت را از عراق ربوده‌اند. بنابر گزارش مرکز آمار ترکیه، ایرانیان فقط در ماه آگوست (اوایل مرداد) با خرید ۹۱۱ ملک در ترکیه رکورددار خریداران خارجی املاک در این کشور شدند. البته تا همین چند سال پیش اصلا ایرانی ها علاقه ای به خرید ملک در ترکیه نداشتند اما از سال 2018 رفته رفته با توجه به تبلیغات گسترده بنگاه های ساختمانی، ایرانی ها به سرمایه گذاری در بخش مسکن کشورهایی مثل ترکیه علاقه نشان دادند. بر اساس داده های مرکز آمار اقتصاد ترکیه از سال 2018 ایرانی ها هر سال از بزرگ ترین خریداران ملک در ترکیه بودند. در سال 2018 ایرانی ها در این کشور 3 هزار و 652 ملک خریدند، سال 2019 این تعداد به 5 هزار و 423 ملک افزایش پیدا کرده است. اما در سال گذشته میلادی بیش از 7 هزار ملک در ترکیه توسط مردم ایران خریداری شده است. در همین 9 ماه اول سال 2021 هم نزدیک به 6 هزار ملک توسط ایرانی ها در این کشور به عنوان سرمایه گذاری خریداری شده است.

سقوط لیر نسبت به پول کشورمان

ایرانیانی که در ترکیه، خانه می‌خرند نخستین هدف اصلی‌شان، «سرمایه‌گذاری به قصد کسب بازدهی مثبت» است و در این مسیر، اغلب با «نگاه به روند گذشته بازار ملک» و «تعقیب رفتار دیگران، بدون تحلیل نتیجه اقدام آن ها»، حرکت می‌کنند. با این حال، نگاهی به اقتصاد ترکیه و کاهش ارزش پول این کشور باعث شده افرادی که در این کشور در مسکن سرمایه گذاری کرده اند با ضرر هنگفتی مواجه شوند. هم اکنون ارزش لیر در برابر دلار، به پایین‌ترین سطح سقوط کرده به‌طوری‌که نرخ برابری دلار در برابر لیر به 7/ 13 رسیده است. این نرخ برابری در مهر امسال 2/9 بود و ارزش لیر به دلار در یک سال گذشته بیش از 43 درصد کاهش داشته که این روند، افزایش نرخ دلار در برابر لیر را به همراه داشته است. اکنون هر لیر 2 هزار و 270 تومان است در حالی که سال گذشته هر لیر 3 هزار و 500 تومان بوده است و این یعنی در یک سال گذشته ارزش لیر نسبت به پول کشورمان هم کاهش 35 درصدی داشته است.

یک محاسبه سرانگشتی

بررسی‌ها از داده‌های معتبر درباره متغیرهای اقتصادی بازار مسکن ترکیه و سایر متغیرهای اقتصادی کلیدی این کشور حاکی است: ‌متوسط قیمت مسکن در ترکیه، در فاصله یک سال اخیر حدود 30 درصد افزایش قیمت داشته است یعنی اگر یک خانه را سال گذشته به قیمت 2 میلیون لیر خریده باشید حالا آن خانه 2 میلیون و 600 هزار لیر قیمت دارد اما هنگام فروش باید مالیات 35 درصدی عایدی سرمایه هم پرداخت کنید که یعنی از فروش این ملک باید حدود 900 هزار لیر به عنوان مالیات پرداخت کنید که می شود یک میلیون و 700 هزار لیر.

با توجه به قیمت لیر در سال گذشته که 3500 تومان بوده خانه 2 میلیون لیری می شود 7 میلیارد تومان این در حالی است که با توجه به آن چه گفته شد این خانه با توجه به قیمت لیر که 2270 تومان است تنها 3 میلیارد و 850 میلیون تومان ارزش دارد و این یعنی 45 درصد سرمایه در یک سال اخیر از بین رفته است این در حالی است که اگر با همین مبلغ در تهران خانه ای خریداری می شد با توجه به تورم 17 درصدی ملک در تهران سرمایه این فرد بیش از یک میلیارد و 100 میلیون افزایش پیدا کرده بود.

ضرر هنگفت خریداران خانه در ترکیه

طبق آن چه گفته شد افرادی که ملک در ترکیه خریده اند به طور میانگین 45 درصد ضرر کرده اند. به گزارش ایسنا طی سال‌های ۹۷ تا ۹۹ ایرانیان ۷ میلیارد دلار در بازار مسکن ترکیه سرمایه گذاری کرده اند که اگر در خوشبینانه ترین حالت میزان ضرر خریداران ملک در ترکیه را همان 45 درصد در نظر بگیریم سرمایه ایرانی هایی که در سال های 97 تا 99 در این کشور خانه خریده اند هم اکنون به 3 میلیارد و 850 میلیون دلار رسیده که این یعنی 3 میلیارد و 150 میلیون دلار ایرانی ها در این مدت از سرمایه گذاری در ترکیه زیان دیده اند./ خراسان

منبع: فردا

کلیدواژه: ترکیه خریداران ایرانی ملک سرمایه گذاری خرید ملک ایرانی ها سرمایه گذاری ملک در ترکیه سال گذشته 3 میلیارد یک سال ارزش لیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۷۱۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، «محسن خجسته‌مهر» امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت) در حاشیه آیین امضای تفاهم‌نامه‌های مطالعات طرح‌های توسعه ۱۶ میدان گازی با هلدینگ‌ها، شرکت‌های پتروشیمی و شرکت‌های اکتشاف و تولید ایرانی با سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلاری، با بیان اینکه امروز یکی از رویداد‌های مهم اقتصادی صنعت نفت با مشارکت مردم را شاهد هستیم، گفت: برای تحقق برنامه‌های تولیدی باید سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم انجام دهیم که در دولت سیزدهم این کار زیربنایی در حال انجام است.

وی افزود: پیش‌تر تنها شرکت‌های اکتشاف و تولید می‌توانستند در صنعت نفت سرمایه‌گذاری کنند، اما با ابتکار وزیر نفت و هماهنگی لازم با دولت قرار شد پتروشیمی‌ها نیز در بالادست صنعت نفت حضور یابند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به امضای قرارداد توسعه میدان مشترک آزادگان به ارزش ۱۱ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار و دیگر میدان‌ها در مجموع به ارزش ۱۳ میلیارد ۵۰۰ میلیون دلار با حضور بانک‌ها گفت: به‌تازگی با امضای قرارداد فشارافزایی، وزارت نفت نشان داد که می‌تواند کار‌های بی‌نظیری در این صنعت انجام دهد.

خجسته‌مهر با تأکید بر اینکه با نهایی و اجرایی شدن تفاهم‌نامه‌های امروز بیش از ۱۶ مخزن گازی کشور توسعه می‌یابد، گفت: با بهره‌برداری از این طرح‌ها ۱۲۷ میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید در چهار استان نفت و گازخیز کشور اضافه می‌شود.

وی سرمایه‌گذاری پتروشیمی‌ها در بخش بالادستی صنعت نفت را قراردادی برد - برد برای شرکت ملی نفت ایران و آنها دانست و گفت: مردم به‌عنوان سرمایه‌گذاران اصلی پتروشیمی‌ها و هلدینگ‌ها با این تفاهم‌نامه‌ها در طرح‌های بالادستی سرمایه‌گذاری می‌کنند.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران ادامه داد: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم سالانه به‌طور میانگین یک میلیارد ۶۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری شده است، درحالی‌که در ۲.۵ سال عمر دولت سیزدهم این رقم به سالانه ۶ میلیارد ۳۰۰ میلیون دلار رسیده و درمجموع ۱۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده که بخش قابل‌توجهی از این سرمایه‌گذاری از سوی بخش خصوصی بوده است.

 

دیگر خبرها

  • توافق ۲۴ میلیون دلاری هیئت تجاری افغانستان در ازبکستان
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • (ویدئو) یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد!
  • یک ایرانی این خودروری یک و نیم میلیون دلاری را نابود کرد! | تصاویر
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • مشتری ۲میلیون دلاری تیم ایرانی به جهانبخش